WandelVerkenning van Verlies

WandelVerkenning van Verlies

Verkenning van jouw rouw

Wil jij onderzoeken hoe je ervoor staat? In je rouw over een geliefd iemand? En de gevolgen daarvan? Heb je een frustratie of een pijn rondom het verlies waar je tegenaan blijft lopen? Heb je een wens of een verlangen dat het anders mag?

Ik spreek uit ervaring weet ik dat verlies van een dierbaar iemand vaak gepaard gaat met gedachten en gevoelens die je op slot kunnen zetten. Dat keuzes maken soms ingewikkeld is. Dat het je niet altijd duidelijk is hoe je verder kunt met bepaalde relaties. En nog vele andere vragen of problemen waar je tegenaan kunt lopen. Ik wil dat je weet dat ik je verder kan helpen. Omdat ik ook tegen die dingen ben opgelopen. 

Ik kan je helpen de knopen te ontwarren. We gaan wandelen. In de natuur is zo veel ruimte. Ook voor jou en je vragen. En omdat er zoveel ruimte is, in zowel de natuur als in mij, vinden we dan ook nieuwe inzichten en oplossingen. 

Zin om mee te gaan? Stuur me een appje op 06-48794503. Of een mailtje op mascha@commas.nu.

“Buiten het luisterend oor van luistercoach, weet Mascha de juiste vragen te stellen om een gesprek te openen. Om zo tot inzichten te komen waarmee oefeningen gedaan kunnen worden. Om zowel gevoel als gedachten verder te onderzoeken.
Voor mij was het een bijzondere ervaring in een verdrietige tijd. Het heeft me nieuwe inzichten gegeven waardoor het rouwen en het verwerken van mijn verlies, ook nieuwe perspectieven geeft.”  

Sandra Ammerlaan, 43 jaar

Meer over de WandelVerkenning van Verlies

Tijdens een WandelVerkenning van Verlies praten we over jouw verlies. We luisteren samen extra goed naar jouw verlies, doordat we vertragen, waarnemen en omarmen van wat er is. 

Als we knopen tegenkomen, vastzittende stukken waar je een vraag over hebt, beluisteren we die. En zetten een vloeiende lemniscaat opstelling in, zodat er beweging kan komen.

De wandeling duurt  ruim een uur. Van begin tot eind. We lopen zo’n 3 tot 6 kilometer. Het is slim om kleding en schoeisel aan te passen aan hoe het weer is (geweest). En wat te drinken en/of eten mee te nemen, want we komen niet langs een horecagelegenheid. 

Waar is het?

Hier in Wageningen hebben we fantastische plekken om buiten te zijn en te genieten van de natuur. Wageningen ligt tussen de rivier de Rijn, de Wageningse Berg met zijn arboreta, en de bossen van de Zuid Veluwe. 

Ik heb dan ook ruime keuze om je mee te nemen op WandelVerkenning van Verlies. Toch zijn twee plekken favoriet:

1. In de bossen van Wageningen

Tussen Wageningen en Renkum om precies te zijn. 

Het startpunt is de parkeerplaats Mierenbos. Hiernaast op de kaart.
Het is de 2e parkeerplaats aan je rechterhand op de Geertjesweg als je vanuit Wageningen komt.

2. In de uiterwaarden van Wageningen

 Naast het centrum van Wageningen 

Het startpunt is de parkeerplaats van Betonfabriek Bruil aan de pabstsendam. Hiernaast op de kaart. Van daaruit lopen we de uiterwaarden in. 

Direct hieronder een foto vd uiterwaarden van oktober 2020.

“De WandelVerkenning van Verlies is absoluut de moeite waard. Het heeft mij geholpen in berusting en aanvaarding. Ook om een andere visie te krijgen op de gebeurtenissen die destijds plaatsvonden” Maria.

Wat kost het?

De WandelVerkenning van Verlies kost €75. 

Wil je een afspraak maken, stuur me een appje op 06-48794503.

Of gebruik onderstaande groene button om me te mailen:

Waarom een WandelVerkenning van Verlies?

Jij bent iemand die je lief was, verloren. Misschien is het kort geleden, of al wat langer. Misschien heb je gevoelens van onmacht, wanhoop, schaamte en misschien zelfs schuld ervaren. Wellicht uitte zich dat in boosheid, maar was het verdriet. 

En je wilt meer ruimte in die emoties. Want ze kunnen je op vele manieren vast zetten: mentaal, emotioneel en fysiek. En dat hoeft niet. Daar zijn ze niet voor bedoeld.

Tijdens een wandeling in het bos, hebben we de ruimte om de gevoelens op te duikelen en in beweging te zetten. Want dat is de bedoeling van emoties; het Latijns werkwoord emovere betekent bewegen.

Na de wandeling heb je (eindelijk) weer eens gesproken over jouw verlies. Er is meer ruimte gekomen in jouw verhaal. Je hebt nieuwe gedachten om verder mee te gaan. En er is een voornemen van wat je kan doen om anders met jouw situatie om te gaan.

“Mascha heeft met haar ‘lemniscaat-wandeling’ een heel mooie tool in handen om je écht een grote stap verder te helpen met het verwerken van verlies. Ze luistert goed, en zet haar intuïtie vervolgens in om jou zo te bevragen dat je je gevoelens gaat omarmen en tot nieuwe inzichten komt. Inzichten die je op een gewone wandeling door het bos nooit zou opdoen. Mij heeft het echt verder geholpen in mijn proces, terwijl ik er al jaren mee bezig ben. Ik beveel haar WandelVerkenning dan ook van harte aan!” J.N., 40 jaar

Waarom met mij, Mascha Schutz?

Ik heb een paar keer in mijn leven te maken gehad met een groot verlies. Ruim 30 jaar geleden stapte mijn jongere broer Maarten uit het leven. Het zette mijn leven op zijn kop en dat van mijn directe omgeving. Ik ben als 18-jarige in de overlevingsstand gegaan. En ik heb jaren lang geworsteld met allerlei vragen: Waarom is dit gebeurd? En hoe kan ik een fijn leven leiden? Hoe bouw ik aan zelfvertrouwen? Hoe ga met mijn geliefden om? Tot hoe vind ik mijn bestemming? 

Zoals er ook vele emoties waren: woede, intens verdriet, gemis, schuld en schaamte. Waar ik geen idee van had of dat wel klopte, laat staan van het ik daarmee moest omgaan.

Een aantal jaren geleden realiseerde ik mij dat ik nog steeds in de overlevingsstand functioneerde, en ben op ontdekkingstocht gegaan. Van psycholoog tot systemisch werk. Van 365dagensuccesvol tot antroposofie. Van dagen in je eentje in de natuur met alleen water en een slaapzak tot een lang weekend geweldloze communicatie oefenen. Van een coachopleiding tot Luistercoach, tot een masterclass complexe rouw van Manu Keirse en Riet Fiedelaars.

En dit is mijn verlangen: laat mensen die een groot verlies hebben geleden een weg zien uit hun zware emoties en beperkende gedachten, zodat ze de regie over hun leven beter kunnen oppakken. 

Wat deed ik in juni 2020? Ik gaf 5 WandelVerkenningen van Verlies cadeau

“De WandelVerkenning van Verlies is absoluut de moeite waard. Het heeft mij geholpen in berusting en aanvaarding. Ook om een andere visie te krijgen op de gebeurtenissen die destijds plaatsvonden” Maria.

5x een WandelVerkenning van Verlies… Dit was mijn cadeau aan rouwenden, omdat het juni is. De maand waarbij ik extra veel ruimte maak voor mijn eigen verlies van mijn broer en moeder.

Ik vond het fijn om met jou, al wandelend in de buurt van Wageningen jouw rouw te verkennen.   

Het was een mooi cadeau. Ik heb betekenisvolle wandelingen gehad. Alle mensen kwamen met nieuwe gedachten, andere voornemens en zelfs nieuwe beslissingen uit het bos. Ik heb veel waardering gekregen van de mensen waarmee ik liep; ze waren me dankbaar. 

Het is tijd om de WandelVerkenningen van Verlies voor te zetten.

De coaching met het lemniscaat in de natuur heb ik als zeer waardevol ervaren. Voor mijn eerste vraagstuk heb ik nu meer duidelijk over welke behoefte ikzelf heb. Wat betreft mijn tweede vraagstuk ben ik me bewust geworden dat ik de basis bijna rond heb en dat ik daarna verder kan bouwen. Mascha stelt de goede vragen om met mijn vraagstukken verder te kunnen.

Etienne Verlaat, Centrum voor Creatieve Wijsheid.